Hasznos tanácsaink

Magunk részéről mindent megteszünk, hogy az ügyfeleink igényeinek maximálisan megfeleljünk. Azonban a minőségi munka elvégzéséhez, néhány apróságra a megrendelőnek is oda kell figyelnie. Ezért a 24 éves praxisunk alatt felhalmozódott tapasztalatainkból, néhányat szeretnénk megosztani Önökkel, hogy ezeket figyelembe véve zökkenőmentesen és minőségi módon tudjuk végezni munkánkat. E tanácsok betartása egyben garanciavállalásunk alapja is.

Költöztetési hasznos tanácsokA költözés megkezdése előtt, ha a csomagolást Ön kívánta elvégezni, akkor minden dobozt, zsákot, nyitott csomagot zárjon le. Számozza meg a különálló, és zárt csomagokat, hogy a nemzetközi költözés elvégzését követően, könnyedén ellenőrizni tudja, hogy minden doboz sértetlenül, és maradéktalanul megérkezett az új lakcímre.

 

Költöztetési hasznos tanácsokA csomagolásnál törekedjen arra, hogy doboz tartalmát feszesen töltse ki. Amelyik doboz “lötyögösre” sikerül, annak tartalma nagy valószínűség szerint sérülni is fog. A dobozon belül minden ingóságot burkoljon, csomagoljon be, aminek a legjobb, és legegyszerűbb módja a hagyományos újságpapír. A kényes, törékeny tárgyakat légbuborékos fóliába csomagolja, és úgy helyezze a dobozba, de ebben az esetben is ügyeljen arra, hogy feszes legyen a dobozon belüli pakolás. A kész, becsomagolt dobozra tegyen jelölést, melyen szerepeljen, hogy a lerakodáskor melyik helyiségbe hordjuk be, illetve jelezze számunkra, hogy az adott doboznak, milyen szinten kényes a csomagolt tartalma.

Természetesen kötelességünk, minden dobozt, a legnagyobb odafigyeléssel kezelni.
Fontos, ha a csomagolást Ön végezte, akkor annak módját, és milyenségét, ellenőrizni nem tudjuk. Maximum jelezzük ügyfelünknek, hogy a dobozon belüli ingóság mozog, tehát csomagolás módja nem tökéletes. Így a dobozon belüli sérülés esetében, ha a dobozon általunk okozott külső sérelmi nyom nincs, teljes felelősséget nem tudunk vállalni. Ha a csomagolást mi végezzük, akkor a komplett, teljes felelősség a miénk.
Költöztetési hasznos tanácsokSaját, személyes értékeit, mint készpénz, ékszer, óra, hitelkártya, iratok, útlevelek, kulcsok, gépkocsi inditó kulcsa, stb. tartsa magánál, vagy különítse el. Ne csomagolja be az ilyen jellegű, pótolhatatlan, személyes értékeket. /Garanciavállalás feltétele/

• A bútorok, és személyes ingóságok, csomagok, meglévő állapotát a nemzetközi költöztetés megkezdése előtt, illetve a lerakodást követően a munka végeztével, a brigádvezetőnkkel együtt ellenőrizze, kontrollálja, szükség esetén jegyzőkönyvezze. A tehergépkocsi rakfelületét, munkatársunkkal együtt szintén tekintse át, nehogy embereink figyelmetlensége, és a hosszú munka miatti fáradsága okán, maradjon például egy üveglap a felépítményen. /Garanciavállalás feltétele/

• A költözés, és lerakodás végeztével kérjük, különös figyelemmel ellenőrizze át a fontos értékeit, (amit remélhetőleg megjelölt az adott dobozon)hiszen mint tudjuk a bizalom alapja a bizonyosság. Dobozai, csomagjai, személyes értékei meglétét ellenőrizze, kiemelt figyelemmel a nagyobb értéket képviselő tárgyakra, mint szórakoztató elektronika, videokamera, fényképezőgép, laptop, mobil telefon, stb.
• Kizárólag a mi hibánkból történő, fizikai behatás által okozott, látható sérülésekre tudunk teljeskörüen garanciát vállalni. Elektromos, híradás, és számítástechnikai készülékekben a nemzetközi költöztetés, szállítás folyamán természetesen fellépő rezonancia által okozott, nem látható károkért, felelősséget nem tudunk vállalni.
• Komplett felelősséget, csak a költöztetés megkezdésétől az Ön, és a brigádvezetőnk által, közösen végzett szemrevételezés, ellenőrzés elvégeztéig tudunk vállalni. Későbbi reklamációt nem áll módunkban elfogadni, ezért kérjük az ellenőrzést a költözés közben, és végén figyelmesen tegye meg.
• A dobozok beltartalmának épségére, csak akkor tudunk garanciát vállalni, ha a becsomagolást velünk végezteti. Más által végzett csomagolásra nem áll módunkban, teljeskörű felelősséget vállalni, de természetesen mindent megteszünk, hogy a lehető legkisebb behatás, fizikai terhelés érje, az esetlegesen nem szakszerűen (nem általunk) csomagolt ingóságot. Ha érzékeljük, hogy az ügyfél által végzett csomagolás nem megfelelő, akkor azt haladéktalanul jelezzük, és igény szerint ki is javítjuk.
• Pianínó, zongora, páncélszekrény, jakuzzi, szolárium szállításáért súlypénzt számítunk fel. Nemzetközi költöztetéseknél ez a tétel beépítésre kerül, a fix díjas tarifánkba. (árajánlat készítés előtt kérjük jelezze a súlypénzes tételt)
• Egyedi, speciális munkáért, (pl. erkélyen történő bútorfelhúzás) nem kell felárat fizetnie. Ezekben az esetekben azt kell mérlegelni, hogy emberileg és biztonságtechnikailag megoldható-e a feladat. Ha a cégünket képviselő brigádvezető kétségesnek, nem biztonságosnak ítéli meg a munkafolyamat megvalósíthatóságát, de a megrendelő ragaszkodik az általa igényelt megoldáshoz, akkor a felelősség az ügyfelet terheli.
• Nemzetközi költöztetések esetében a külföldi városokban, helyiségekben történő, behajtási, és parkolási engedély beszerzése, parkolóhely biztosítása, és fenntartása, a megrendelő feladata. Az engedély beszerzéséhez szükséges adatokat a ügyfél rendelkezésére bocsátjuk.
• A tehergépkocsi közlekedési, parkolási, manőverezési képességeit, lehetőségeit, a gépkocsivezető ismeri a legjobban. Így kérjük, hogy az említett kérdésekkel kapcsolatban bízzon a gépkocsivezetőben, hiszen kötelessége, mint minden dolgozónknak, az Ön kéréseit, igényeit maximálisan figyelembe venni, de a tehergépkocsi sértetlenségéért ő az anyagi felelős.
• Tehergépkocsijaink közúti szállításra alkalmasak, így terepre, nehezen megközelíthető helyekre nem, illetve csak a gépkocsi maximális sértetlenségét figyelembe véve tudunk behajtani. Ennek eldöntése, megoldhatósága, a gépkocsivezető, illetve az irodánk joga.
• Az utcán, nyilvános helyen történő fel, illetve lepakolásnál, valaki(k) a családból, illetve ismerősi körből legyen(ek) jelen, mert így meggátolhatjuk, hogy idegenek a kocsiról, kocsi mellől, lift elől, illetve mellől lophassanak. Ha Ön ezt nem tudja biztosítani, akkor az általunk végzett folyamatos munkavégzés, és a brigád esetlegesen kis létszáma okán, nem tudjuk garantálni a teljesen kontrollált biztonságot.
• A költöztetés egyik legsarkalatosabb pontja a gépkocsin történő szakértő elpakolás, elrakodás, hiszen a sérülések valószínűsége itt a legnagyobb. Így a felrakodáskor a “pakkert” ritkábban látja a lakásában, hiszen ő a legtöbb idejét a gépkocsi felépítményén a bútorok, csomagok szakszerű elhelyezésével, összerakásával, és levédésével tölti.
• Nemzetközi költözések elvégzéséhez bizonyos dokumentumokra szükség van. A CMR-t (nemzetközi árukísérő okmány) irodánk biztosítja, és kitölti, önnek csak aláírnia kell. Ugyanígy járunk el a két nyelven készített megbízó-levéllel is. Viszont a részletes csomaglistának, melynek a formanyomtatványát kérés esetén, ingyenesen biztosítjuk, a kitöltése, elkészítése, az ügyfél feladata. Természetesen minden segítséget megadunk, hogy ez a formalitás is zökkenőmentes legyen.
• A felrakodás végeztével, kérje el a brigádvezetőnk telefonszámát, illetve adja meg a saját elérhetőségét, hogy folyamatos kapcsolatban tudjon maradni, az ingóságait költöztető, szállító tehergépkocsival, brigáddal.
• Ha bármilyen észrevétele, problémája, gondja akadna a csomagolással, költöztetéssel, elszámolással, esetleg az embereink munkájával, hozzáállásával kapcsolatban, kérjük, azonnal hívja az irodánkat, hogy rögtön megoldjuk a felmerült problémát.
+36/1-290-33-80, +36/20-9-552-669
• Cégünknek és embereinknek ugyanolyan érdeke, hogy tökéletesen sikerüljön a nemzetközi költöztetése, mint Önnek, így kérjük, segítő partnerként tekintsen ránk.
A nemzetközi költözés végén kitöltendő információs lapot tényszerűen, az Ön által tapasztaltaknak megfelelően töltse ki, hiszen az észrevételeiből, a továbbiakban tanulhatunk, fejlődhetünk.
Reméljük e pár hasznos tanáccsal segítségére lehetünk. Problémamentes, jó hangulatú nemzetközi költöztetést kívánunk önnek.