Tehergépkocsi kategóriák – méretek

Nemzetközi költöztetést végző, speciális tehergépkocsik, méret szerinti kategóriái

Így Ön, a költözésre kerülő ingóságai mennyiségét összevetheti, az általunk négy méretkategóriában biztosított költöztető tehergépkocsi szállítási lehetőségeivel.

Nemzetközi viszonylatban végzett költöztetések, professzionális elvégzésére kialakított, zárt, dobozos filcezett, és burkolt felépítményű, speciális védőanyagokkal ellátott tehergépkocsik, méretkategóriák szerinti besorolása:

Négy, nagyban eltérő méretű költöztető tehergépkocsi kategóriát tudunk kiajánlani ügyfeleink részére, magán lakások, vagy irodák, nemzetközi viszonylatban végzett költöztetésének, magas színvonalú, szakértő elvégzéséhez. A négy kategória részletes bemutatását, az itt olvasható általános leírás után találja.

Egyedileg költöztetések elvégzésére kialakított tehergépkocsijaink nagy száma, és széles méret választéka, lehetővé teszi cégünk számára, hogy egy fordulóval képes legyen megoldani akár az 1 szobás lakástól, a  4 – 6 szobás lakásig terjedő ingóság mennyiségének, szakértő, és professzionális költöztetését is. Ezen az oldalon részletesen bemutatjuk Önnek, a négy különböző tehergépkocsi méret kategóriát, mely alapján megkönnyítjük ügyfeleinknek a megfelelő döntés meghozatalát. Írásunk áttanulmányozása után Ön könnyebben kiválaszthatja, a lakásában, az elköltöztetésre kerülő ingóság mennyiségének, megfelelő kapacitású költöztető teherautót. A „II. kategória” leírásának olvasatakor, feltűnhet kedves ügyfelünknek, hogy ezen a kategórián belül, eltérő a lehet a raktérfogat, és a hasznos terhelhetőség is.

Ez a kategória, („II. kategória”) ahol a 7.5 és a 12 tonnás költöztető tehergépkocsikat mutatjuk be az ügyfeleinknek. A 7.5 tonnás, és a 12 tonnás összterhelésű speciális költöztető tehergépkocsiknak majdnem teljesen azonosak az adott költöztetési útvonalra kivetíthető költségeik, viszont jelentősen eltérőek a lehetőségeik, a költöztethető mennyiség, és annak súlyának tekintetében is. Tehát a II. kategóriában, a leglényegesebb döntés, hogy a 7.5 tonnás összterhelésű tehergépkocsi, költöztetésre kialakított, és specializálódott, dobozos felépítményű változata, sajnos alig 1. 800 kg – 2.000 kg (típustól függően) hasznos raksúllyal rendelkezik. Ez terhelhetőség akár már egy 1.5 szobás lakás esetében is túlterhelést jelenthet. Ezért ebben a kategóriában, kizárólag a 12 tonnás összterhelésű, dobozos kialakítású költöztető tehergépkocsi, az általunk is ajánlott, jó választás.

Fontos ügyfeleinknek figyelembe venni, hogy nemzetközi költöztetés esetében, minden kategóriánál a legfontosabb szempontnak kell lennie, hogy a költöztetést végző teherkocsinak, zárt, dobozos, speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított felépítménye legyen. Csak ebben az esetben lehet úgy elvégezni, egy szakértő brigádnak, az ingóságok rakodását, elhelyezését a tehergépkocsin, hogy a rakomány egységes egészet képviseljen, és együtt mozogjon a gépkocsi mozgásával együtt. Ezenkívül a hosszú költöztetési távot, és időt figyelembe véve, csak ez a felépítménymód garantálja a sérülésmentességet, és a biztonságos költöztetést.  Magyarországnál, a költöztetésben nagyobb hagyománnyal rendelkező országokban, csak, és kizárólag dobozos, zárt, burkolt felépítményű költöztető tehergépkocsikat használnak, e speciális felkészültséget, és egyedi felszerelést igénylő szakmunkára. A dobozos, és burkolt felépítménnyel kialakított, költöztető tehergépkocsi merev, zárt, egységes, és egyben burkolt kialakítása megvédi az Ön ingóságait, mind a sérülések lehetőségétől, mind az esetlegesen a parkolókban, a pihenőidőben történő, ponyva-felvágásos lopásoktól is egyaránt.

Írásunk alatt olvashatja a mind a 4 tehergépkocsi kategória részletes, kategóriánként bemutatott felsorolását. Így minden tisztelt ügyfelünk megismerheti, mind a négy kategória, az elköltöztetésre kerülő ingóságok mennyiségéhez viszonyított lehetőségeit, és egyben a korlátait is.

Természetesen cégünk minden munkatársa, a Franko költöztetés közel három évtizedes tapasztalatát fölhasználva, segít Önnek a helyes, és költséghatékony tehergépkocsi kategória kiválasztásában. Telefonon, elektronikus levelezés útján, vagy akár személyesen megtárgyalt adatok alapján, az Ön érdekét maradéktalanul figyelembe véve alakítjuk ki álláspontunkat. Gyakorlatunk, szakértelmünk, és az ügyfelekhez való hozzáállásunk garancia, a költséghatékony, és az Ön számára legelőnyösebb költöztető tehergépkocsi kiválasztásában.

 

I. kategória:

Nemzetközi költöztetések szakértő elvégzésére, speciálisan kialakított „furgon” kategória

3,5 tonna összterhelésű költöztető tehergépjármű, 23 m3-es rakható felépítménnyel.

A felrakodásra kerülő ingóság hasznos rakható súlya, tehát a gépkocsi terhelhetősége maximum: 800 kg!

Nemzetközi költöztetés I. kategória

Cégünk a Franko-költöztetés, nem az általánosan elfogadott, és alkalmazott, döntött és bordázott, alacsony rakterű, fém oldallal kialakított, és kerékjárati dobbal gyártott, költöztetésre egyáltalán nem alkalmas furgonokat alkalmazza. Speciálisan, költöztetésekre kialakított, és gyártott, külön önjáró alvázra épített, zárt, magas dobozos, filcezett, és burkolt felépítményű tehergépkocsikat biztosítunk, az „I. kategóriában” is. Így ügyfeleink részére, az általánosan elfogadott furgon kategóriánál, jóval nagyobb méretű raktérfogatot tudunk biztosítani,  ebben a kategóriában is. Az egyedi kialakítás alkalmassá teszi, ezt a kategóriát is, az ingóságok, és kényes féltett bútorok szakértő, és biztonságos költöztetésére. Szekrényeket, akár, 2.4 méter magasságik állítva tudunk költöztetni (garantált minőség) ezzel a kategóriával, mely példátlan a „furgonok” esetében.

Az „I. kategória” hatalmas előnye, hogy a kategóriájához mérten nagy raktérfogattal rendelkezik (23 m3), de ennek ellenére személykocsikra érvényes autópálya, és autóút költségekkel (vignettákkal) közlekedhet. Ezen felül, a nagyobb kategóriákhoz képest alacsony üzemanyag-fogyasztás jellemzi ezt a kategóriát. Így ez a kategória, kimagaslóan a legkisebb költségű, és legalacsonyabb árfekvésű, költöztetést tesz lehetővé. Viszont óriási hátránya, a méretéhez, és raktérfogatának nagyságához viszonyított alacsony hasznos terhelhetőség. Ez mindösszesen 800 kg, ennek okán, a nagy hasznosítható raktér ellenére, csak kis mennyiségű ingóság költöztetésére lehet alkalmas ez a kategória. Túlterhelést mind belföldön, mind a nemzetközi utakon az aktuális közlekedési hatóság, sűrűn ellenőrzi, és nagyon komoly mértékben bírságolja.

Ez a kategória kisebb albérletek, vagy alulbútorozott 1 szobás lakások költöztetésének professzionális elvégzésére alkalmas. Cégünk, a Franko-költöztetés 3 darab „I. kategóriás” speciálisan költöztetések elvégzésére kialakított tehergépjárművel rendelkezik.

Mercedes-Benz Sprinter 313. – Zárt, dobozos felépítménnyel, burkolva, filcezve, speciálisan költöztetésekre kialakítva:

Teljes összterhelhetőség: 3,5 tonna
Hasznos rakható ingóság maximális súlya:  800 kg !!

A speciálisan költöztetésre kialakított burkolt felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság):

5.0 m * 2.2 m * 2.2 m ~ 23 m3

 

II. kategória:

Nemzetközi költöztetések szakértő elvégzésére, speciálisan kialakított 2 tengelyes 7. 5-12 tonna összterhelhetőségű kategória:

7.5 – 12 tonna összterhelésű költöztető tehergépjármű, 39-49 m3-es rakható felépítménnyel.

A felrakodásra kerülő ingóság hasznos rakható súlya, tehát a gépkocsi terhelhetősége típustól függően

2800-5000 kg között.

Nemzetközi költöztetés II. kategória

A „II. kategóriában” található költöztető tehergépkocsik nagy előnye a terjedelmes méretű raktérfogat, mely alkalmassá teszi már nagyobb, és komplettebb költöztetések szakszerű, és szakértő elvégzésére. A burkolt, filcezett, dobozos kialakítású raktér nagysága 39-49 m3, így 1,5 – 3,5 (közötti) szobás lakások teljes költöztetésére megoldást kínál ez a kategória. Összességében ez a „II. kategória” a legsűrűbben igényelt, és általunk kiajánlott, költöztető tehergépkocsikat foglalja magába.

A „II.  kategória” hátránya, a már szinte minden országban a 3.5 tonna feletti tehergépjárművekre kivetet, nagyon magas autópálya, és autóútdíj. Példaképpen, az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza viszonylatban (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), közel 49.000 Ft /160 EUR/ autóút díj költséget jelent. Európa, szinte már minden országában, a tehergépkocsik szélvédőjén elhelyezett jeladókra épülő, kimagaslóan magas autópályadíjjal kell számolni, sajnos már ennél a kategóriánál is. 2013-as év júliusától, már Magyarországon is bevezetésre került, a „HU-GO” rendszer, mely ebben a kategóriában, Budapest- Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, 16.000 Ft fizetendő költséget jelent ügyfeleink részére.

Ez a kategória, 2015 szeptemberétől, már Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.12 EUR/km).
Az egyéb járulékos költségek, mint fogyasztás, rakodási díj, stb. is jóval magasabbak, mint az I. kategóriánál. Viszont összességében elmondhatjuk, hogy ezzel a kategóriával elköltöztethető mennyiségű ingóság arányát összevetve, ezen kategória költségeivel, akkor megállapítható, hogy ebben a kategóriában lévő tehergépkocsik, a legköltséghatékonyabb költöztetést teszik lehetővé.
Ebben a kategóriában is, több darab speciális költöztető tehergépkocsit tudunk biztosítani ügyfeleink számára. Viszont cégünk költöztető tehergépkocsi parkjában, csak ennek a kategóriának a jellemzője, hogy a tehergépkocsik rakfelületei kis mértékben, de különbözőek. A raktérfogat méretének kismértékű különbözősége ellenére, ebben a kategóriában az autóút, és autópályadíjak és az egyéb járulékos költségek (pl.: fogyasztás) szinte azonosak, így ugyanabba a díjazási körbe is tartoznak. Ebben a kategóriában, mint fentebb már leírtuk, a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsi előnye, a 7.5 tonnás összterhelésű tehergépkocsival szemben, hogy egy több, és esetleg súlyosabb személyes ingóságot tartalmazó lakás esetében is, nehéz túlterhelni. Fontos az ügyfeleknek figyelembe venni, hogy a 7.5 tonnás összterhelésű, speciálisan költöztetésre kialakított, dobozos felépítményű tehergépkocsi, raktérfogatának alig fél, vagy harmad részét tudja szabályosan kihasználni, az alacsony hasznos súlyterhelhetősége miatt. A II. kategórián belül, a 12 tonnás összterhelésű költöztető tehergépkocsi, részünkről, az egyértelműen ajánlható, és a jó választás. A szabályos raksúlyt, hasznos súlyterhelést igen gyakran ellenőrzik, és nagyon szigorúan szankcionálják, büntetik hazánk és Európa közútjain egyaránt.

 

MERCEDES Atego 1218.   –   Zárt, dobozos, és emelőhátfalas felépítménnyel, burkolva, filcezve speciálisan költöztetésekre kialakítva:

Teljes összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos rakható ingóság maximális súlya:  4.700 kg

A speciálisan költöztetésre kialakított burkolt felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.5 m ~ 41 m3

Ezzel a költöztető tehergépkocsival, egy fordulóval, nagyságrend szerint, egy 1,5 – 3 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, professzionális színvonalon.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, adott felépítményre történő, sérülésmentes, gyors, és könnyű felrakodása is megoldható.

 

MAN 12. 240.    –   Zárt, dobozos, és emelőhátfalas felépítménnyel, burkolva, filcezve speciálisan költöztetésekre kialakítva:

Teljes összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos rakható ingóság maximális súlya:  5. 000 kg

A speciálisan költöztetésre kialakított burkolt felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3 

Ezzel a költöztető tehergépkocsival, egy fordulóval, nagyságrend szerint, egy 2 – 3,5 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el, professzionális színvonalon.
Emelőhátfallal felszerelve, így páncélszekrények, szoláriumok, jakuzzik, vagy nehéz hangszerek, bútorok, adott felépítményre történő, sérülésmentes, gyors, és könnyű felrakodása is megoldható.

 

IVECO Eurocargo 75 E 14. – Ponyvás, megerősített szerkezettel, burkolt filcezett lécezéssel, speciálisan költöztetésekre kialakított felépítménnyel kialakítva:

Teljes összterhelhetőség: 7.5 tonna
Hasznos rakható ingóság maximális súlya:  2. 200 kg

A speciálisan költöztetésre kialakított burkolt felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 6.6 m * 2.5 m * 2.4 m ~ 39 m3 

Ezzel a költöztető tehergépkocsival, egy fordulóval, nagyságrend szerint, egy 1.5 – 2 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el. Ennél a költöztető tehergépkocsinál (7.5 tonna) kisebb hasznos súlyterhelhetőséggel kell számolni, mint a 12 tonnás, és általunk ajánlott költöztető autónál. A 7.5 tonnás tehergépkocsi, költöztethető mennyiségre vonatkozó kapacitását, nagyban korlátozza, a csekély hasznos súlyterhelhetősége. A kiajánlott tehergépkocsi ponyvás felépítménye, mely a költöztetéseknél sajnos nem a legelőnyösebb megoldás, lehetővé teszi, hogy ez az adott csekély, és kis hasznos súlyterhelhetőség, ne csökkenjen még tovább.

 

III. kategória:

Nemzetközi költöztetések szakértő elvégzésére, speciálisan kialakított 2 tengelyes 12 tonna összterhelhetőségű „extra raktérfogatú” szóló kategória:

12 tonna összterhelésű költöztető tehergépjármű, 56 m3-es rakható felépítménnyel.

A felrakodásra kerülő ingóság hasznos rakható súlya, tehát a gépkocsi terhelhetősége 5000 kg.

Nemzetközi költöztetés III. kategória

Cégünk a Franko-költöztetés, jelenlegi Európai közlekedési szabályok szerinti, legnagyobb hasznos rakfelülettel rendelkező költöztető tehergépkocsit biztosítja ügyfeleinek, és mutatja be ebben a cikkben. Magyarországon, a magyar költöztetéssel is foglalkozó cégek közül, ilyen extra nagyméretű, és rakfelületű, költöztetésre kialakított speciális tehergépkocsit, kizárólag cégünk, a Franko-költöztetés biztosít tisztelt ügyfelei részére. A járulékos költségei, mint autópályadíjak, és üzemanyag fogyasztás, szinte azonosak az előző „II. kategóriában” bemutatott 12 tonnás tehergépkocsiké. Így ha ügyfeleink éppen szűknek találják a „II. kategóriában” bemutatott költöztető tehergépkocsikat, összevetve saját ingóságaik mennyiségével, akkor ez lehet a tökéletes megoldás. Ez a kategória, a „II. kategóriához” képest, kis mennyiségű többletingóság esetében, egy jóval kedvezőbb áru megoldást jelent, mint a pótkocsis szerelvényre vonatkozó „IV. kategória” használata. A „III. kategória” előnyeit összefoglalva, extra nagy speciálisan kialakított raktérfogat, (+10-20%) kissé magasabb árért, mint a „II. kategóriás” költöztető tehergépkocsik esetében. A „III. kategóriában”, a költöztetések speciális elvégzésére kialakított, burkolt, filcezett, dobozos raktérfogat extra méretű nagysága 56 m3. Ez a kategória, egy fordulóval lehetővé teszi, 3 – 4 szobás lakások, komplett, egy fordulóval elvégzett költöztetését is. Kimagaslóan jó ár/érték arányban tud költöztetni, az ár, és az általa elköltöztethető mennyiség összevetésében. Nagyságrendileg 10%-al magasabb árral számolhatnak az ügyfelek, mint a „II. kategóriában” található költöztető tehergépkocsik esetében kiadott ajánlatnál.

MERCEDES Atego 1224.   –   Zárt, dobozos, felépítménnyel, burkolva, filcezve speciálisan költöztetésekre kialakítva:

Teljes összterhelhetőség: 12 tonna
Hasznos rakható ingóság maximális súlya:  5. 000 kg

A speciálisan költöztetésre kialakított burkolt felépítmény mérete (hossz-szélesség-magasság): 8.6 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 56 m3 

Ezzel a költöztető tehergépkocsival, egy fordulóval, nagyságrend szerint, egy 3 – 4 szobás lakás, komplett költöztetése végezhető el professzionális színvonalon.

 

IV. kategória:

Nemzetközi költöztetések szakértő elvégzésére, speciálisan kialakított 4 tengelyes 21 tonna összterhelhetőségű „extra raktérfogatú” pótkocsis szerelvény kategória:

21 tonna összterhelésű költöztető szerelvény, 92 m3-es rakható felépítménnyel.

A felrakodásra kerülő ingóság hasznos rakható súlya, tehát a szerelvény terhelhetősége 11.000 kg.

Nemzetközi költöztetés IV. kategória

Az itt bemutatott „IV. kategóriának” előnye, a közutakon közlekedő, lehető legnagyobb raktérfogat, mely lehetőséget ad, akár egy komplett családi ház egy fordulóval történő költöztetésének az elvégzését is.

Ebben a kategóriában biztosított, 92 m3-es a hasznos raktérfogat kihasználásával, akár egy 4-6 szobás lakás, teljekörű, és szakszerű, professzionális költöztetése megoldható. Hátránya, az extrém nagyságú autóút, és autópálya díjjak, illetve a jóval magasabb üzemanyag fogyasztás okozta költségek. Autóút díjjakra példa lehet, az Ausztrián történő áthaladás oda-vissza (Hegyeshalom-Suben-Hegyeshalom), nagyságrendileg 96.000 Ft /320 EUR/ extra növelt költséget jelent. Európa szinte már összes országában a tehergépkocsikon elhelyezett jeladókon alapuló, extrán magas autóút díjjakkal kell számolni ebben a kategóriában. Sajnos hazánkban is 2013 júliusától már bevezették, a „HU-GO” jeladókon alapuló tehergépkocsikra vonatkozó autóút díjakat, mely Budapest-Hegyeshalom-Budapest viszonylatban, ennél a „IV. kategóriánál”  30.000 Ft plusz költséget jelent ügyfeleinknek.
Ez a kategória, Németország területén is autópályadíj köteles jármű (0.21 EUR/km).

Az üzemanyag fogyasztás, és egyéb járulékos költségek, mint több rakodó szükségessége, ebben a kategóriában a legmagasabbak.

Pótkocsis szerelvény

Teljes összterhelhetőség: 21 tonna
Hasznos rakható ingóság, maximális súlya:  11. 000 kg

hossz-szélesség-magasság:

Gépes /vontató/   : 7.5 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 49 m3

Pótkocsi              : 6.6 m * 2.5 m * 2.6 m ~ 43 m3

Összes hasznos raktérfogat: 92 m3


Cégünk, a Franko Teher dolgozói örömmel válaszolnak az Önnél felmerülő, a kategóriákra, illetve a költöztetésre vonatkozó bármilyen kérdésre. Segítve ezzel, minden ügyfelünket, az ingóságai mennyiségének viszonylatában kiválasztandó, legmegfelelőbb kategóriájú költöztető tehergépkocsi megtalálásában.


Nemzetközi költöztetést végző tehergépjárműveink felszereltsége:

Rendkívül lényeges a költöztetés szakszerű elvégzéséhez, hogy a tehergépkocsi felépítménye speciálisan e célra, tehát a személyes ingóságok szállítására legyen kialakítva, hiszen a megrendelők bútorai, értéktárgyai itt teszik meg azt a hosszú utat, amely a költöztetés két végpontja között van. Ezért a költöztetés sikere, a tárgyak sérülésmentessége nagyban függ a felépítmény kialakításától, burkoltságától, a költöztető autó felszereltségétől. Cégünk elkötelezett, hogy profin, minőségi módon végezze a nemzetközi költöztetéseket, ezért minden teherautónk rendelkezik:

 • – Modern, újszerű, a szakmai elvárásoknak megfelelő minőséggel.
 • – Folyamatosan tisztán, és karbantartott felépítménnyel.
 • – Speciálisan, minőségi költöztetésekre történő kialakítással.
 • – Zárt, merev, filcezett, belülről burkolt levédett felépítménnyel.
 • – Nemzetközi költöztetésekre használt gépkocsiparkunk (4 db tehergépkocsi) változatos mérettel, és raktérfogattal lett kialakítva. – 23 – 92 m3-es felépítmény, így akár 1 szobás lakástól, a 6 szobás lakás, egyszerre történő elköltöztetése is megoldható részünkről.
 • – Szükséges védő, és burkoló anyagok, mint, filcek, papírok, pokrócok, paplanok, fóliák megléte, minden költöztető tehergépkocsinkon.
 • – A költöztetés minden munkafolyamatára alkalmas szállító eszközökkel, minden gépkocsink felszerelt, úgymint gurtnik, kötözök, kézikocsik, „kutyák”, görgők, stb.
 • – Bútorok szét- és összeszereléséhez szükséges szerszámokkal minden kocsink rendelkezik, mint, elektromos csavarhúzó, inbuszkulcsok, kéziszerszámok, stb.
 • Költöztető tehergépkocsik kategóriája: eltérő méretű, nagyságú lakásokhoz, különböző méret, és teljesítés kategóriájú tehergépkocsikat biztosítunk.

Néhány, a költözésre, azon belül a költöztető tehergépkocsikra vonatkozó tanács:

 • Az a költöztető cég, amelyet választunk a lakásunk, irodánk elköltöztetésére több brigáddal, illetve speciális költöztető tehergépkocsival rendelkezzen. Ez igen fontos, hiszen egy műszaki probléma, illetve egy nagyobb, több haszonnal kecsegtető munka lehetősége miatt könnyen visszalép az “egy kocsis” költöztető. Több meglévő brigád, és speciális költöztető tehergépkocsi esetében ez a veszély kevésbé fenyegeti a megrendelőt.
 • Az infrastruktúra, tehát a géppark modernsége, folyamatos fejlesztése, nagyon fontos tényező, hiszen az a cég, amely beruház a vállalkozásába, az komolyan gondolja, amit végez, tehát nagy valószínűséggel színvonalas szakmai munkát kapunk a pénzünkért.
 • A költözés egyszerre történő megoldhatóságát, így költségét is meghatározó tényező, a tehergépkocsi rakható felépítményének a mérete. Ezt térfogatban, tehát köbméterben adja meg a költöztető cég diszpécsere.
  Mai világban egy speciálisan, átlaglakások, irodák (1. 5 – 3 szobáig) költöztetésére kialakított felépítmény legyen 40-50 m3 közötti.
  Erre már biztonsággal elhelyezhető, egy szakértő „pakker” által, egy 2-3 szobás, átlagosan belakott, bebútorozott lakás. Ne hagyjuk, hogy tonnaterheléssel kábítsanak minket, hiszen egy nagy tonna terhelésű gépkocsinak is lehet kicsi a felépítménye, így alkalmatlan lehet, akár egy átlagos méretű lakás elköltöztetésére is. Az általunk leírt kategóriákat, és ezen belüli lehetőségeket mindig mérlegeljék.

Franko-Teher Kft.
Cégjegyzékszám: 01 09 723012
Bp. 1182. Regöly u. 8.
Tel. :  +36/1-290-33-80
Tel, és fax: +36/1-294-80-75
Mobil :  +36/20-9-552-669
E-mail: info@frankokoltoztet.hu